Kanserden Korunma Yolları: Neler Tüketmeliyiz, En Faydalı Besinler
Ailenizde kanser vakası görüldüyse ve sizde kansere yakalanmaktan endişe duyuyorsanız, hemen yazımızı okuyarak hastalık riskinizi mümkün olan en aza indirin.
Organik ve Doğal Yiyin
Entropy gazetesinde yayınlanan yeni bir araştırma, Monsanto firmasının ürettiği Roundup adlı ot ilacının ana bileşeni olan glifozat maddesinin kanser vakalarına neden olabileceğini gösteriyor. Round up adlı ilaç genelde mısır ve soya üretiminde tarlaları saran otların temizlenmesi için 1970’lerden beri kullanılıyor. Glifosat, gıda üretiminde kullanılan pek çok ilaçtan sadece bir tanesidir.
Turuncu Renkli Gıdaları Bolca Tüketin
Karotenoidler, havuç, sarı patates, kayısı, mango, bal kabağı, domates, papaya, şeftali, kabak ve benzeri diğer turuncu renkli gıdalarda bulunan sarı-turuncu-kırmızı pigmentleri sağlayan bir bitkisel besin türüdür. Belirli karotenoid tipleri olan beta-karoten, lutein ve likopeni duymuş olabilirsiniz. Harvard Üniversitesi'nde 124.000 kişiden fazla çalışmada, normal diyetlerinin bir parçası olarak çeşitli karotenoid açısından zengin gıdaları tüketen insanlarda kanser riski yüzde 32 oranında azaldığı görüldü.
Kansere Karşı Etkili Gıdalar
Yaban mersini, Brokoli, Sarımsak, Yeşil Çay, Nar, Domates, Zerdeçal kanserle savaşan mükemmel gıdalardır. Kanser önleyici gıdaların listesi çok uzundur ama ortak bir noktaları: hepsinin bitki esaslı meyve ve sebzeler ile kuruyemiş ve tohumlar olmasıdır.
Yeterli D Vitamini Alın
Vitamin D, hastalıklara karşı vücudun en iyi savunmalarından biridir ve kanser de bunlardan biridir. Ortalama ve yakıcı olmayan güneş ışığı, yeterli D vitamini almak için hala en iyi yoldur. Ancak kış mevsiminde güneşden D vitamini alabilmek biraz zor olabilir. Bu durumda D vitamini takviyesi gerekli olabilir. Günlük doz 1000 IU’dır. D vitamini takviyesi için seçtiğiniz ürüne ilişkin prospektüsündeki kullanım talimatlarını izleyin. Çünkü D vitamini, yağda çözünür bir vitamin olduğundan, vücutta depolanabilir ve fazla kullanıldığında da vücutta birikebilir.
Magnezyum Eksikliğine Dikkat Edin
Journal of Nutrition Reviews'da yapılan araştırmaya göre, düşük magnezyum alımı kanser riskini arttırır. Bazı uzmanlar, nüfusun% 80'inin bu kritik besin maddesi bakımından yetersiz beslendiğini tahmin etmektedir. Magnezyum, badem, susam tohumu, ayçiçeği tohumu, incir, limon, elma, koyu yapraklı yeşillikler, kereviz, yonca filizi ve kahverengi pirinçte bolca bulunur. Tavsiye edilen magnezyum dozları günlük 200 ila 800 mg arasında değişir. Yeterli magnezyum alamazsanız uyku bozuklukları, depresyon, halsizlik, sinirlilik, kas krampları ve kasılmaları, bağırsak rahatsızlıkları, dalgınlık, iştahsızlık, göz kararması, tansiyonun yükselmesi ve kalp ritminde bozulmalar gibi belirtiler görülebilir. Bunlardan bazılarını bir arada yaşıyorsanız doktorunuza görünmeyi ihmal etmeyin.
Bağışıklığınızı Arttırmak için Bitki Tohumları Tüketin
Kabak çekirdeği, prostat bezinin kanıtlanmış koruyucularıdır, erkekler ve kadınların günlük diyetlerine mükemmel bir katkıdır. İçerdikleri Omega 3 yağ asitlerinin bütünlüğünü korumak için çiğ ve serin ortamlarda saklanan tohumları tüketmeye çalışın. Kanserden korunma özelliklerine sahip diğer önemli tohumlar şunlardır: Chia, keten, kenevir ve ayçiçeği tohumları.
Çinko
Çinko, süperoksit dismutaz (SOD) olarak bilinen güçlü antioksidan enzimin üretimi de dahil olmak üzere 300'den fazla bedensel işlevde kullanılıyor. SOD, vücudun serbest radikallerle savaş yeteneklerini arttırması nedeniyle kansere karşı en iyi savunma mekanizmalarındandır. Çinko, pek çok bitkinin filizinde, kabak çekirdeğinde, fındıkta, soğan ve koyu yapraklı sebzelerde bulunur.
Kaynak: www.care2.com